Сучасна комуналка по-українськи

У зв’язку з тим, що НАТО приготується до можливої окупації України Росією, та ЄС веде переговори з американськими енергокомпаніями щодо усунення проблем газопостачання в час можливої війни, хочу повертати увагу на скандальне відео, оприлюднене у середині грудня 2021 року.

Розслідування агенції Слідство.Інфо на цей раз займалося зі справою Олександра Гогілашвілі, екс-заступника міністра внутрішніх справ та його дружини, особистої помічниці президента Марію Левченко. Журналістське розслідування добралося до самих верхівок.

В ході розслідування журналісти шукали відповіді на наступні головні питання:

· Чи був Гогілашвілі російським громадянином, коли Зеленський призначав його заступником міністра МВС? Чи досі має Гогілашвілі російський паспорт?

· Як людина без досвіду роботи у правоохоронних органах і з неясним минулим змогла обійняти таку високу посаду? Хто йому допомагав?

· На яких умовах дружина Гогілашвілі Марія Левченко в Офісі Президента працює?

· З ким Гогілашвілі і Левченко проживає в одному будинку у селі Хотів (передмістя Києва)?

Гогілашвілі народився в Грузії, але значну частину життя прожив у Росії, як російський громадянин. Він і тоді мав російський паспорт, коли Зеленський призначав його заступником міністра МВС у 2019 року. Гогілашвілі досі має діючий закордонний паспорт громадянина Росії. Ключова особа приходу до влади Гогілашвілі є його дружина, Марія Левченко, яка вже у студії «Квартал-95», де нинішній президент України був продюсером, працювала як особиста помічниця Зе, а після приходу до влади Зеленського вона стала особистою помічницею президента. Це людина, яка дуже багато що знає: вона формує графік Президента і вона на всіх зустрічах Президента присутня, у тому числі на зустрічах з прем’єрами та главами держав. Марія Левченко як особиста помічниця Президента не має офіційного статусу як державна службовиця, вона досі не отримала жодної копійки за роботу в Офісі Президента. Левченко свою щомісячну зарплату отримає в ТОВ Квартал-95.

Переглядаючи вищезазначені, легко створюється враження, що нічого страшного — це тільки ще одна звичайна історія про те, як Зе призначає своїх старих близьких друзів на високі посади, просто тому, що довіряє їм, і йому не заважає, коли йде про призначення громадян Росії заступником міністра МВС. Але ситуація набагато складніше.

Журналісти тривалий час намагалися розгадати таємницю ще одного мешканця маєтка у Хотові, який родина Левченко-Гогілашвілі орендує від Вячеслава Стрільковського — бізнесмена, якого в Україні пов’язують з оптимізацією податків. І ось важливіша інформація журналістського розслідування: третій мешканець будинку є керівник Головного управління Міністерства оборони (ГУР МО) Кирило Буданов, тобто головний військовий розвідник України!

Чи має Генсекретар НАТО Столтенберг чітке уявлення про значення того факту, що голова ГУР МО України не тільки проживає в одному розкішному комплексі, але й в одному будинку з російським громадянином, і напередодні можливої війни між Україною і Росією вони кожний вечір ведуть дружні бесіди про події дня?!

Як після такого скандалу Буданову вдалося відкрутитися від відповідальності? Як Зеленський, який призначав громадянина РФ заступником міністра внутрішніх справ України, міг уникнути скандалу? (Зеленський, як близький друг подружжі Гогілашвілі-Левченко, мав би знати про російський бекграунд Гогілашвілі, як і про те, що вони оселились в одному будинку з керівником ГУР МО.)

Я вважаю дуже дивним, що такі факти Президентові зовсім не заважають навіть в умовах ризику нападу Росії на Україну, коли йде концентрація військ на кордонах України, і військова розвідка грає чи не ключову роль в зібранню інформацій про намірі Росії. Чи можна це назвати ризиком безпеки? На мою думку, так.

В той момент, коли НАТО турбується про нещастя України більш ніж Президент України, українським виборцям варто подумати, в чому суть т.з. «явленню Зеленський», й разом з тим приспівувати слова білогвардійської пісні — «вже не змінити нам курс корабля». У тому випадку, якщо вже не можемо змінити певні події, ми повинні хоч спробувати знайти відповідь на запитання чому. Я вважаю, що журналістське розслідування Слідство.Інфо, за допомогою підтверджених інформацій, пропонує адекватні відповіді на найрелевантніші питання, але навіть журналісти не отримали відповідь від запитаних посадовців, чи не шкодить ця історія державним інтересам? Варто уваги, як скандал розвиватиметься.

Подивиться відео тут:

(«Дружочки» президента — секретний будинок, українська розвідка і російський паспорт)


Posted

in

by

Tags:

Comments

0 responses to “Сучасна комуналка по-українськи”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *