Україна могла бути причетна до диверсії на газопроводі «Північні потоки», і Вашингтон знав про це

«За три місяці до того, як диверсанти підірвали газопровід «Північний потік», адміністрація Байдена дізналася від близького союзника, що українські військові планували таємну атаку на «Північні потоки», з використанням «невеликої команди водолазів, які підпорядковувалися безпосередньо головнокомандувачу Збройних Сил України». Подробиці плану, про які раніше не повідомлялося, зібрала одна з європейських розвідувальних служб і передала ЦРУ в червні 2022 року», – про це йдеться в матеріалі The Washington Post, який ґрунтується на засекречених розвідувальних документах, відомих під назвою Discord Leaks.

За даними The Post, достовірність наведених тверджень США підтвердити не змогли, але документ передали через ЦРУ Німеччині та іншим європейським країнам.

Державна телекомпанія Нідерландів у своєму нещодавньому репортажі повідомила, що голландська військова розвідка торік попередила ЦРУ про ймовірний український план з вибуху трубопроводів «Північний потік» за три місяці до того, як по них було здійснено теракт.

Німецькі правоохоронні органи, які розслідують вибух «Північного потоку», дізналися більше нових відомостей, наприклад, українська особа, яка повідомила європейську розвідку в червні, розповіла, що шість членів сил спеціальних операцій України, використовуючи фальшиві імена, мали намір орендувати катер і, використовуючи підводний апарат, зануритися на дно Балтійського моря, а потім пошкодити або знищити трубопровід і сховатися непоміченими. Крім кисню, команда планувала взяти з собою гелій, який рекомендується для особливо глибоких занурень.

Слідчі зіставили залишки вибухівки, виявлені на трубопроводі, зі слідами, знайденими в каюті яхти під назвою «Андромеда». Вони також встановили зв’язок між українськими особами та орендою яхти через підставну компанію в Польщі. Слідчі також підозрюють, що в диверсійній операції брав участь принаймні один військовослужбовець української армії.

Президент України Володимир Зеленський заперечував причетність України до вибухів на газопроводах «Північний потік».

Коментуючи останні повідомлення ЗМІ про нібито план українських військових із підриву «Північних потоків», президент України Володимир Зеленський наголосив, що «нічого подібного Україна не робила». (…) Якщо наші військові зробили це, покажіть нам докази», – сказав він. Топ-радник Зеленського М. Подоляк назвав цю ідею «забавною теорією конспірації».

Просто чудово! З’ясувалося, що, незважаючи на всі попередні звинувачення та спростування, саме Україна, а не Росія, підірвала підводні газопроводи. Прихильники України, схоже, не звертають уваги на цей малесенький факт, і коли аналогічна катастрофа сталася з Каховською ГЕС, ті самі прихильники знову звинувачують Москву, знову використовуючи ті самі добре перевірені подвійні стандарти.

Зеленський – не беззахисний малюк, як я неодноразово стверджувала. На Заході не розуміють Путіна і не можуть зрозуміти Зеленського. Західні лідери переконані, що Зеленський кращий за Путіна. Їм час прокинутися. Або почитати мої статті! 😊

Якщо вас цікавить моя попередня стаття в блозі, пов’язана з проблемою підриву газопроводів «Північний потік», знайдете її тут.

Джерела:

• https://www.washingtonpost.com/national-security/2023/06/06/nord-stream-pipeline-explosion-ukraine-russia/ (The Washington Post, 6 June 2023)
• https://edition.cnn.com/2023/06/13/europe/nordstream-plot-dutch-cia-ukraine-russia-intl/index.html (CNN, 13 June 2023)


Posted

in

by

Tags:

Comments

0 responses to “Україна могла бути причетна до диверсії на газопроводі «Північні потоки», і Вашингтон знав про це”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *