Ще один пост, присвячений корупції в Україні:Скандальна закупівля курток для ЗСУ

Перш ніж ви звінуєте мене в пристрасті до новин про корупцію, дозвольте мені пояснити: я можу жити без них, я просто не можу залишити цю тему без уваги.

Минуло всього пару тижнів як я опублікувала свій пост «У Верховній Раді та військових колах України знову виявлено корупцію», а в Україні розгорівся черговий корупційний скандал – цього разу йдеться про закупівлю літніх курток для Збройних сил України.

Міністр оборони України А. Резніков

Коротко про цей скандал:

• У 2022 році турецька компанія Vector Avia продала літні куртки для ЗСУ під виглядом зимових.
• Були знайдені документи, де видно, як 4900 курток загальною вартістю 142 тис. дол. перетворюються на 4900 курток за 421 тис. дол. Дорогою між турецькою та українською митницями куртки перетворилися з камуфляжних на зимові вітрозахисні, ціна яких була значно вищою.
• Українські журналісти з’ясували, що одним із власників турецької компанії Vector Avia, яка поставила Міноборони літню форму замість зимової за завищеною ціною, був бізнесмен Олександр Касай.
• Пан Олександр Касай є племінником нардепа від партії «Слуга народу» та члена комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Геннадія Касая.
• Глава МО України Резніков ніяк не прокоментував зв’язку між Vector Avia та зазначеним українським нардепом.
• Президент Зеленський заявив, що має намір внести законопроєкт, який прирівнює корупцію до держзради на час війни.

Як я втомилася від цих скандалів! Я втомилася також від українського уряду. Історія повторюється. Які б реформи та антикорупційні заходи Київ не обіцяв своїм західним партнерам, ці скандали свідчать про те, що наша країна є безнадійно корумпованою державою, де політики готові збагатитися, навіть порушуючи інтереси своїх власних солдатів, які захищають Україну від агресора.

Коли ж західні партнери, які підтримують Україну фінансово, зброєю та морально, будуть готові визнати, що кошти, які передаються Україні, використовуються українською політичною та військовою елітою не за призначенням? Скільки ще корупційних злочинів має відбутися, щоб західні лідери посміли хоча б м’яко покритикувати Україну за нецільове, незаконне використання коштів? І, нарешті, скільки ще корупційних скандалів у Збройних силах потрібно президенту Зеленському, щоб звільнити міністра оборони Олексія Резнікова??

Джерела:

• https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/08/23/7416736/
• https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/08/26/7417235/
• https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/08/27/7417309/


Posted

in

by

Tags:

Comments

0 responses to “Ще один пост, присвячений корупції в Україні:Скандальна закупівля курток для ЗСУ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *