День Перемоги, як він від нас далекий…!

Як пов’язані плани України на подальший розвиток війни та початок опалювального сезону в країні? Відповідь є простою: в обох питаннях Україна повністю опирається на своїх західних прихильників.

Російські ракетні удари по енергетичній інфраструктурі України? Нічого страшного, Захід є готовим взяти на себе витрати з відновлення та відправити додаткову допомогу. Будь-які реальні зусилля з боку Києва щодо досягнення припинення вогню та мирних переговорів? Зрозуміло, без шансів, оскільки західні партнери, як і раніше, вимагають від Києва продовження війни. А що ж із жертвами? Єдине, що Захід може зробити в цьому плані, – не дозволяти оприлюднювати точну кількість українських жертв, а все інше – байдуже. Останні події показують, що ситуація є насправді такою простою.

Згідно з повідомленнями, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що Росія хотіла б завершити війну проти України до кінця 2025-початку 2026 року своєю перемогою, тому що з літа 2025 року в неї почнуться серйозні проблеми в економіці й виникне необхідність мобілізації. «Якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони на далеке, скажімо так, майбутнє, яке можна прорахувати, – це горизонт від 30-ти років, – випадають узагалі з можливості бачити в Росії наддержаву, до чого вони прагнуть» – Буданов додав. Також, за його словами, у Росії дедалі гостріше звучить питання недобору в армію. Глава військової розвідки заявляє про бажання РФ завершити війну до 2026 року (interfax.com.ua)

Разом з тим варто зазначити, що за даними американського видання The Wall Street Journal, загальна кількість українських та російських військових, які загинули або були поранені з початку повномасштабної агресії РФ сягнула мільйона осіб. За даними WSJ, кількість загиблих українських військовослужбовців становить 80 000, а поранених – 400 000, а оцінки західних розвідок щодо російських втрат різняться: за деякими даними, кількість загиблих сягає майже 200 000, а поранених – близько 400 000. (В матеріалі наголошується, що визначити точну кількість загиблих та поранених у війні складно, оскільки Росія і Україна відмовляються оприлюднювати офіційні дані, а іноді оприлюднюють цифри, яким багато хто не довіряє. Український уряд, як і російський, тримає в секреті дані про жертви війни. Кількість жертв серед цивільного населення залишається невідомою.) SJ

Росія вже готує нові ракетні та дронові атаки по енергетиці України, про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, зазначивши, що терористична та геноцидна політика РФ буде продовжуватись. Президент України Володимир Зеленський провів 20 вересня засідання Ставки, на якій сторони розглянули стан інженерного захисту об’єктів, календар завершення укріплень, розміщення РЕБ та ППО, зокрема з урахуванням систем Patriot, які Україна очікує найближчим часом.

Під час свого офіційного візиту до Києва Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Європейський Союз надасть Україні 160 млн євро для зміцнення її енергетичної системи та підготовки до зимового періоду в умовах можливих російських атак. Вона відзначила, що «ЄС надає додаткову суму обсягом близько 160 млн євро на цю зиму, що включатиме 60 млн євро гуманітарної допомоги – наприклад, на облаштування пунктів обігріву та обігрівачі, та близько 100 млн євро на ремонтні роботи та генерацію з відновлюваних джерел. І ця сума – 100 млн – надається з доходів від заморожених у Європі російських активів» -, оголосила фон дер Ляєн ще до візиту.

Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю телеканалу Current Time сказав, що наразі не існує жодного плану з припинення війни, де фігурувало б заморожування конфлікту, припинення вогню або передача Росії якихось територій. Радник ОП наголосив, що офіційна позиція Києва лише одна: війна має закінчитися поразкою Росії.

Володимир Зеленський на спільній пресконференції з президенткою Єврокомісії у Києві 20 вересня зазначив, що планує презентувати свій «план перемоги» президенту США Джо Байдену. «У більшості своїй рішення щодо плану залежать саме від нього. Від інших союзників також, але є пункти, які залежать саме від позитивної волі і підтримки Сполучених Штатів.», – сказав Президент.

Щодо перемоги, то маємо дивитися на ситуацію реалістично.

«День Перемоги, як він був від нас далекий!» – звучить текст російської пісні часів війни. Немає кращого опису ситуації на полі бою в ці дні, що так точно відображає вкрай важке становище обох сторін.


Posted

in

by

Tags:

Comments

0 responses to “День Перемоги, як він від нас далекий…!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *