Подробиці харчового скандалу у Збройних силах України

Корупція у ЗСУ не зникла – про це свідчать нові подробиці розкритої корупційної справи.

У вересні 2023 року Служба Безпеки України (СБУ) разом з Нацполіцією провели обшуки у посадовця ЗСУ.

За даними слідства, полковник Олександр Козловський організував сімейний бізнес на закупівлях для військових і привласнював бюджетні кошти. Встановлено, що вони створили кілька підприємств, через які постачали продукти харчування для військових за завищеними цінами. Різницю, за даними слідства, поклали собі в кишені.

Згодом розслідування вступило в нову фазу. Державного бюро розслідувань (ДБР) у співпраці з Офісом генерального прокурора викрили на незаконному збагаченні колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних сил України.

За даними слідства, Козловський у 2022-2023 роках набув необґрунтованих активів на суму майже 58 млн грн (US$1.49 million). Зокрема йдеться про автомобіль Toyota, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

Підозрюваного у незаконному збагачені Козловського затримали. Він може залишитися під вартою до суду. Крім того, на незаконно набуті активи судом накладено арешт.

Колишній начальник управління продовольчого забезпечення тилу командування Сил логістики ЗСУ полковник полковник Олександр Козловський разом із дружиною та її батьками провернули оборудку на закупівлі продуктових наборів для військових частин України. Подробиці цієї справи викликали сильні емоції та великий суспільний резонанс в Україні, але небагато інформацій було оприлюднений на Заході, де партнери виділяють Україні необхідні кошти для оборони та досягнення бажаної перемоги. Кошти, украдені Козловським та іншими корумпованими бандитами…

Що може бути більш брудною практикою, ніж розкрадання харчових запасів бойових військ під час війни?!

«Харчова справа» Козловського показує, що антикорупційні заходи в Україні практично неефективні – що більше грошей надходить у країну, то більше в ній корумпованих чиновників та то більше ресурсів вони можуть використовувати у своїх цілях. Справа Козловського також підриває авторитет, престиж та довіру до України та зображає ЗСУ як організацію, якою керують корумповані та нечесні чиновники.

Хотіла би дізнатися, що думає про це питання міністр оборони Рустем Умєров, який півроку тому оголосив війну корупції в армії. Чи вважає Умеров свої антикорупційні заходи ефективними, чи він припускає, що українці покірно посміхаються, говорячи «Ми вже звикли до цього, бізнес як завжди», а Захід запитає: «Кому цікаво, що якийсь невідомий український полковник ставить під загрозу постачання продуктів харчування для української армії?! Це є прорахований ризик в Україні, ось і все!


Posted

in

by

Tags:

Comments

0 responses to “Подробиці харчового скандалу у Збройних силах України”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *