Визнання України в якості країни-партнеру формату «Тримор’я» та які переваги це може принести Україні та державам-членам Ініціативи

На тлі нової геополітичної ситуації, що складається на східному фланзі Європи, на додаток до великодушно запропонованого статусу європейського кандидата, Київ отримав ще один жест від країн Центрально-Східної Європи, які заявили, що відкриють шлях зруйнованій війною країні до приєднання до Ініціативи трьох морів («Тримор’я»).

«Тримор’я» — це організація регіонального співробітництва, яка наразі об’єднує 12 держав Центрально-Східної Європи, включаючи країни Балтії (Австрію, Хорватію, Словенію, Угорщину, Румунію, Болгарію, Чехію, Словаччину, Польщу, Естонію, Литву, Латвію). Мета ініціативи — стимулювати економічний розвиток та партнерство в регіоні.

Згідно з офіційними українськими заявами, Київ, використовуючи можливості інтерконекторів Польща-Словаччина і Польща-Україна, запропонував свій експорт електрики державам-членам «Тримор’я», а також найбільші в регіоні українські сховища газу, сказавши, що це може стати внеском України до боротьби держав-членів стати незалежним від російського енергетичного тиску.

Але які переваги може отримати Київ від «Тримор’я»? З одного боку, партнерство з цим важливим форматом регіонального співробітництва дозволяє Україні відчути близькість європейської перспективи. Це означає, що київське керівництво може трактувати наближення України до «Тримор’я» так, що Євросоюз знаходиться усього в декількох кроках, і саме це може стати ключовим елементом спілкування президента Зеленського зі своєю нацією. З точки зору комунікації, членство України у «Тримор’ї» безперечно можна назвати піковим тузом.

З іншого боку, на додаток до красивої європейської перспективі, яка насправді є не більше ніж порожні фрази, які можуть бути використані в комунікаційних цілях, дійсна цінність «Трьох морів» полягає в її географічному положенні. Просто подивіться на карту, і відразу зрозумієте, що мав на увазі Зеленський, коли сказав, що “саме держави «Тримор’я» — це наш зв’язок із вільним світом. Постачання зброї для України, постачання палива, транспортні потоки, зелені коридори для експорту українського продовольства, міграція людей — все це працює через територію держав-учасниць цієї ініціативи”, — додав він.

Від імені держав-членів «Тримор’я» немає ні слова про демократію, основні права, усунення олігархічних умов, тощо, які зазвичай згадуються в якості основних вимог, пред’явлених до України. І, для України, все це стосується забезпечення транзитних маршрутів постачань зброї… Враховуючи, що Варшава є найсильнішим і найгучнішим (та, не в останню чергу, найефективнішим) прихильником України щодо членства в даному регіональному співробітництві, Київ повинен бути дуже вдячний Польщі за її підтримку, про що свідчить і той факт, що польським громадянам нещодавно були надані додаткові права в Україні. Я не можу не асоціювати це з немислимим безумством введення англійської мови як державної в Україні. Як член багатомільйонної етнічної меншини, яка була позбавлена основоположного права вільно говорити рідною мовою у своїй власній країні, я вважаю це ганьбою. По-моєму, інші етнічні групи в Україні відчувають те ж саме.

З точки зору Румунії, Болгарії та Угорщини, вступ України до «Ініціативи трьох морів» може послужити чудовою можливістю для притягнення України до відповідальності щодо прав національних меншин. В обмін на підтримку, в тому числі надання вільного доступу до експорту зерна, а також постачання зброї та палива, не кажучи про мільярдах євро, запропонованих Україні на відбудову, ці три країни тепер користуються всіма правами вимагати від Києва деяких додаткових прав для своїх етнічних груп, які проживають в Україні, і, паралельно з цим, на мій погляд, за нових обставин, на поляків була покладена додаткова відповідальність у сфері надання допомоги іншим народам у поверненні гарантій щодо основних етнічних прав.

Якщо це конкретне питання буде включене до порядку денного «Тримор’я» у найближчому майбутньому, це може бути перспективним не тільки для громад меншин вищезгаданих народів в Україні, а й для тих десятків мільйонів етнічних росіян, які, подібно до мільйонів українців, були змушені тікати з України. Якщо європейська перспектива України — це щось більше, ніж годування обіцянками, давайте поставимося до цього питання серйозно і подивимося на «Тримор’я» як на точку входу до ЄС! У цьому випадку завданням «Тримор’я» було б навчити Україну європейському стилю і пояснити їй демократію. Незважаючи на надзвичайно складну взаємозалежність у регіоні та дуже складну геополітичну та економічну ситуацію, держави-члени «Ініціативи трьох морів» мають унікальну можливість зробити цю послугу собі та Європі. І, повірте мені, ніхто не буде називати це політичним шантажем.


Posted

in

by

Tags:

Comments

0 responses to “Визнання України в якості країни-партнеру формату «Тримор’я» та які переваги це може принести Україні та державам-членам Ініціативи”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *